Quantcast
Channel: Høyskolen Kristiania
Viewing all 826 articles
Browse latest View live

Fra fagskole til drømmejobb

$
0
0

 
Martin Solhaugen, Sofie Staal og Kristian Artzen Karijord er tidligere studenter på Fagskolen Kristiania og har alle skaffet seg den jobben de drømte om.

Her samles de på sitt gamle studiested for å mimre om hva de husker best fra studietiden og snakke om hvordan fagskolen har hjulpet dem til å komme dit de er i dag.

Sosialt klassemiljø

Det Kristian husker best fra fagskolen er klassemiljøet.

– Vi var en bra gjeng som satt igjen på skolen og jobbet til langt ut på kvelden, forteller han.

Det å jobbe sammen med folk som brenner for faget sitt like mye som ham, er fortsatt viktig for ham. Han fant sine folk på fagskolen, og det er den samme type folk han jobber sammen med i dag.

– Nettverket jeg fikk på fagskolen har vært helt gull. Jeg har fått masse jobber fra tidligere studenter og foreleserne mine, sier Martin.

I dag er han en vellykket content creator og reiser rundt og lager innhold for forskjellige kunder, som Volvo og Barebells. Han opplever også stor suksess på Instagram, både med kontoen Reisegutta, og sin egen konto som har nesten 86 000 følgere.

Martin Solhaugen tar bilde av seg selv foran operaen

God oppfølging

Den første tiden på studiet gråt Sofie etter timen fordi fagstoffet var så var så vanskelig, men fordi hun fikk så god oppfølging fra lærerne og støtte fra klassemiljøet endte hun opp med bli svært dyktig i sitt fag.

– Det som er så unikt med fagskolen er at man får jobbe med det man trenger i arbeidslivet akkurat nå, sier Sofie.

Hun hadde praksis hos Shortcut, og under to år etter at hun gråt på do, ble hun ansatt hos appbyrået før hun en gang var ferdig å studere.

Sofie i en garasje

Fikk drømmejobben

Sofie tror at så lenge du har de rette forutsetningene rundt deg, som et bra studie og godt klassemiljø, pluss lyst til å lære så kan du lære deg hva som helst. Du må bare jobbe for det.

– Min erfaring er at man virkelig må stå på for å få drømmejobben, sier Kristian også.

Han vet hva han snakker om, han har nemlig fast jobb i Qvisten Animasjon og trives så godt at han gjerne fortsette å fikle med oppgavene etter jobb.

Kristian i skogen

Vil hente inn folk fra fagskolen

– Jeg har alltid ville skape noe selv og bygge noe opp fra bunnen av, forteller Martin.

Nå kommer drømmen i oppfyllelse; han og partnerne hans er i ferd med å male og innrede sine egne lokaler på Ensjø, der de skal drive et contentbyrået DMP Nordic.

– Jeg ser fram til nå å bre prosjektene mine ut med et eget byrå og et kult og kreativt miljø i disse lokalene.

Hvis veksten i byrået går som planlagt en planen for framtiden klar.

– Drømmen er å komme tilbake til fagskolen om noen år for å hente nye talenter til byrået vårt.

The post Fra fagskole til drømmejobb appeared first on Høyskolen Kristiania.


Slik fikk han karriereløftet han trengte med nettstudier

Fagskolestudier i Norges vakreste studentby

#LivetpåHK i Lisboa!

Reisetrenden som tar verden med storm

Studiekompetansen arbeidsmarkedet vil trenge fremover

$
0
0

Navn: Amna Zafar
Studerer: Bachelor i HR og personalledelse

Om du studerer Bachelor i HR og personalledelse eller HR og organisasjonspsykologi ved Høyskolen Kristiania i både Oslo og Bergen – har du et fortrinn når du skal ut i jobb. Tidligere studenter fra både Oslo og Bergen er høyt ettertraktet på arbeidsmarkedet, takket være høyskolens kombinasjon av dyktige forelesere, relevant fagstoff og praksisnære studier.

Amna Zafar studerer 2. året på Høyskolen Kristiania i Oslo. Hun valgte en Bachelor i HR og personalledelse ettersom hun er opptatt av mennesker og hvordan de reagerer – både som enkeltindivid og i grupper.

Se hvorfor Amna anbefaler Bachelor i HR og personalledelse i videoen over.

Et studie for fremtiden

I en tid hvor mange jobber overtas av roboter og automatisering, er det naturlig å stille spørsmål rundt fremtiden innenfor yrket du velger. Mette L. Marstrander er partner og COO i rekrutteringsbyrået Hammer & Hanborg, og hun kan fortelle at HR-rollen vil bli enda viktigere i tiden som kommer:

– HR-rollen har vokst veldig de siste årene. Det har gått fra å være en ren personaladministrativ rolle til å bli noe som er mye større på et mer strategisk nivå.

Les også: Vil robotene ta jobbene våre? 

Mette Marstrander fra Hammer & Hanborg er iført en svart topp og ser inn i kameraet mens hun smiler

Mette Marstrander ved Hammer & Hanborg har lang erfaring innen jobbrekruttering og sier at HR-rollen vil bli enda viktigere i tiden som kommer. Foto: Corinne Alice N Skau.

Marstrander nevner at mange selskaper er i omstilling på grunn av en enorm digital utvikling, og at det derfor har blitt mye viktigere å ivareta de ansatte.

– På grunn av den digitale utviklingen jobber HR i dag mye mer aktivt og proaktivt med menneskene som er ansatt. Man må ivareta dem på en god måte, sørge for at de blir brukt på rett vis og videreutvikle samarbeidsevnene deres, sier Marstrander og fortsetter:

– Jeg tror at HR-rollen kommer til å utvides enda mer, at rollen vil bli mer fragmentert, mer kompleks og at HR-avdelingen vil utvides og jobbe mye mer på tvers av de ulike avdelingene i en organisasjon, avslutter Mette L. Marstrander.

 

The post Studiekompetansen arbeidsmarkedet vil trenge fremover appeared first on Høyskolen Kristiania.

How he boosted his career with e-learning

Heier på innovasjon og entreprenørskap


Dette lærer du med digital markedsføring

Avgangsfilm nominert til internasjonal filmfestival

Hjelp, jeg skal gjøre gruppearbeid!

$
0
0
Mac, notatbok og kaffe til én person.

Slik foretrekker jeg å jobbe: Alene, med kaffe og en pen notatbok.

Jeg er en person som liker best å gjøre ting alene: Bo alene, jobbe alene, handle alene, sove alene, slappe av alene og ikke minst: Gjøre skolearbeid alene. Jeg har alltid vært den som har kjent på en overveldende skuffelse hva gang jeg hørte ordet gruppearbeid. Av årsaker jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i:

Rekk opp en hånd de som har:

  1. Gjort gruppearbeidet alene, og likevel fått samme karakter som resten av gruppen?
  2. Vært på gruppe med noen man overhodet ikke fungerer sammen med?
  3. Kjent på følelsen av å levere noe man ikke er helt fornøyd med, fordi man må ta hensyn til andres tanker og meninger? (Grusomt, ikke sant)?

Gjøre sjæl

Mitt største problem med gruppearbeid har trolig vært at jeg foretrekker at alt er på min måte. Akkurat som en trassig treåring. Ikke fordi jeg er noe flinkere eller bedre, jeg bare liker å gjøre ting sjæl. Faktisk har frykten over å overlate ansvar til andre vært såpass stor at jeg på ungdomsskolen valgte å være på gruppe med de jeg visste ville gjøre minst mulig. Så var man rett tilbake til punkt én på listen, da.

Einstøingen i meg ble småkvalm og fikk svette håndflater. Hvordan i all verden skulle dette gå?

Jeg sverget til meg selv at etter videregående skulle jeg aldri gjøre gruppearbeid igjen, – men så feil kunne man ta.

Et halvt år med gruppearbeid

Jeg sklidde greit gjennom første studium uten nevneverdig mye gruppearbeid. Grafisk design kan være en enmanns-jobb, og hvis vi skulle gjøre noe i grupper hadde jeg mine faste partnere, som «tilfeldigvis» også var bestevenninnene mine. Jeg hørte med vantro på stakkarer (i mine øyne) fra andre studier at det er vanlig å skrive bacheloren i grupper. ALTSÅ, HJELP!

Studenter Julie, Tina og Emilie

Jeg begynte deretter på Bachelor i tekst og skribent, og levde livets glade dager i ensomhet frem til andre året. Emnet markedskommunikasjon bestod av toukers-prosjekter hvor ALLE var i tverrfaglige grupper. Et halvt år med gruppearbeid, hvor man etter hvert prosjekt ville rullere på hvem man var på gruppe med. Einstøingen i meg ble småkvalm og fikk svette håndflater. Hvordan i all verden skulle dette gå?

Les også: Bør du søke tekst og skribent? 

Åpenbaringen

Dette gjør vondt for meg å innrømme, for ikke bare foretrekker jeg å gjøre ting sjæl, jeg liker også å ha rett. Men vi var ikke langt inne i første prosjekt før jeg innså at tverrfaglig gruppearbeid faktisk er nyttig (Altså, HÆ?). Her synes jeg det passer seg med ei aldri så lita liste igjen over funnene jeg gjorde:

  1. Idéer, idéer, idéer! Mange flere (og ikke minst bedre) idéer når man er flere hoder.
  2. Alle kan noe du ikke har peiling på, så når du leverer har du et resultat du aldri kunne klart å få til alene!
  3. Man blir kjent med studenter fra andre studieretninger (kjekt når man mest sannsynlig skal inn i samme bransje).

For jaggu oppdaget jeg at man jobber i team i arbeidslivet og.

Illustrasjonsbilde av gruppearbeid med ark, macer og hender.

Les også: Tør å velge kreativt.

If you can´t beat them, join them!

Siden det ikke ser ut til at jeg kommer til å slippe unna gruppearbeidet noen gang, og faktisk måtte bite i det sure eplet og innrømme at det er nyttig å jobbe i grupper, innså jeg at jeg måtte legge vekk hatet mitt mot gruppearbeid.

Når jeg fant noen flinke folk jeg jobbet godt sammen med, ble gruppearbeid noe jeg likte!

Det er ikke sånn at jeg plutselig elsker å gjøre gruppearbeid (jeg er fremdeles introvert), men jeg ser nytten og verdien det har. Spesielt når man står fast er det fantastisk å ha en gruppe og støtte seg til, og ikke rive seg i håret alene.

Studenter Emilie, Julie og Tina

Med Emilie og Julie som gruppemedlemmer er ikke gruppearbeidet lenger noe problem!

Og. Ikke minst har jeg funnet noen flinke folk som jeg jobber godt sammen med. Når jeg gjorde det var plutselig gruppearbeid ikke noe jeg gruet meg til lenger, men noe jeg liker å gjøre.

Lykke til med gruppearbeidet!

Og til du som er som meg: Det er faktisk ikke så ille som du tror.

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania

The post Hjelp, jeg skal gjøre gruppearbeid! appeared first on Høyskolen Kristiania.

15 år som lyddesigner i NRK

$
0
0
Smilende mann ser på dataskjerm.

Marius Hansen har hatt fast jobb som lyddesigner hos NRK i 15 år. Foto: Einar Hyndøy.

  • Navn: Marius Hansen
  • Jobb: Lyddesigner hos NRK

Marius Hansen har jobbet som lyddesigner hos NRK i 15 år. Han startet karrieren sin allerede mens han studerte. Parallelt med musikkstudiene begynte han å få oppdrag fra platebransjen som produsent, låtskriver og remixer. Marius bestemte seg da for å starte sitt eget firma. At han er sterk svaksynt inspirerte til navnet, Blindfolded Productions. Deretter jobbet han et par år som lyddesigner i NRJ før han fikk fast stilling i NRK.

Behovet for identitetsskapende lyd og musikk øker kraftig, spesielt til video på nett, podkast og smarthøyttalere.

– Hvordan ser du på utviklingen innenfor musikkbransjen?

– Behovet for identitetsskapende lyd og musikk øker kraftig, spesielt til video på nett, podkast og smarthøyttalere, så dette kan være nyttig å rette seg inn mot.

– Verktøyene for å lage musikk har blitt vanvittig bra. Men siden de fleste bruker de samme verktøyene, har ting en tendens til å låte ganske likt. Jeg mener derfor det blir viktigere enn noen gang å skille seg ut og skape et eget uttrykk.

– Det aller mest spennende å følge fremover, syns jeg er utviklingen innen kunstig intelligens. Jeg bruker allerede dette noe til miksing og mastering. Etter hvert tror jeg det kommer til å bli brukt mer også til komponering.

– Hvordan er arbeidsprosessen din?

– På større prosjekter er jeg veldig opptatt av å komme opp med en god idé og en tydelig kreativ retning. Da må jeg først finne ut hvem som er målgruppa og hva de er opptatt av. Så gjelder det å bestemme seg for hva vi ønsker at de skal føle, gjøre eller tenke og hvilket budskap vi bør kommunisere.

– Musikk og lyd er jo et fantastisk virkemiddel for å skape følelser, og jeg har gjerne merkevarens verdier i bakhodet tidlig i prosessen for å sikre at lyduttrykket gjenspeiler disse.

Mann står på scene med lilla lyskastere og tar i mot pris.

Foto: Lasse Mørkhagen

– Hva var motivasjonen din for å satse på musikk?

– Jeg har alltid vært veldig musikkinteressert og helt siden ungdomsskolen har jeg tenkt at jeg kom til å jobbe med noe innenfor musikk eller lyd. Siden jeg har svært dårlig syn, var det naturlig heller å bruke ørene og prøve å gjøre handikappet til en slags styrke.

– Hva er drømmejobben?

– Det jeg liker aller best er å jobbe med lyd som merkevarebygging. Så drømmejobben ville nok vært å jobbe for å få til et enda mer helhetlig lyduttrykk for NRK, og sørge for at lyden av alle de ulike merkevarene er gjenkjennbar uavhengig av plattform.

Kjenn verktøyene dine godt, og ta på deg prosjekter ved siden av studiene for å få mengdetrening.

– Har du noen tips eller råd til kommende musikkdesignere?

– Jeg vil først og fremst anbefale å lære seg å spille et instrument. Helst flere. Allsidighet og god stilforståelse er også et pluss. Kjenn verktøyene dine godt, da kan du levere solid og kreativt håndverk kjapt.

– Jeg syns også det er lurt å ta på seg prosjekter ved siden av studiene for å få mengdetrening. Jobb gjerne på tvers med studenter fra andre linjer.

– Og til slutt en klisjé: jobb hardt, vær strukturert og hold tidsfrister.

The post 15 år som lyddesigner i NRK appeared first on Høyskolen Kristiania.

Eldrebølgen vil koste Norge dyrt – interiørarkitekten har løsningen

IT handler ikke bare om programmering

Industribachelor – en praktisk utdannelse


Ta Master i praktisk lederskap og bli bedre til å lede – både deg selv og andre

Lær å mestre hverdagsutfordringene på jobb

Hvorfor velge nettstudier?

$
0
0

Jeg prøver ikke å skremme deg vekk, langt derifra. Dersom du skulle være en av dem som sitter hjemme i sofaen og googler: «Er nettstudier for alle?» og «Hvorfor velge nettstudier?» har du kommet til rett blogg.

Selv om fleksibilitet er flott, følger det også med et stort ansvar.

google, hvorfor velge nettstudier

Er du en av dem som søker etter info om nettstudier?

Fleksibilitet

Selv tar jeg en Bachelor i pedagogikk  kombinert med håndball-liv i Barcelona. Det hadde vært vanskelig hvis det ikke var et nettstudium. Nettstudier gjør nemlig utdanning tilgjengelig på en måte det aldri har vært før. Du kan studere når du vil – og hvor du vil. Du får en helt unik fleksibilitet i hverdagen. Det høres kanskje ut som en klisje, men tro meg – det å kunne legge opp sin egen studiehverdag er helt fantastisk. Det finnes likevel et stort «men» her. Selv om fleksibilitet er flott, følger det også med et stort ansvar.

Warning! Skal du velge nettstudier er det ekstremt viktig å holde orden i sakene.

Barcelona by

Charlotte flyttet alene til Barcelona i en alder av 19, og studerer Bachelor i pedagogikk hos Høyskolen Kristiania Nettstudier.

I den nettbaserte utdanningen har du frihet og fleksibilitet, men når alt kommer til alt er det opp til hver enkelt student å holde følge. Det er enkelt å si «jeg tar det i morgen» til seg selv. Men å «ta det i morgen» får deg ingen vei. Du blir stående på stedet hvil. Med andre ord: Med nettstudier er selvdisiplin nøkkelen til suksess.

«Ja takk, begge deler»

Da jeg valgte å flytte til Barcelona trodde jeg i en liten periode at jeg bare kunne si takk og farvel til tankene om å studere via en norsk høyskole. Jeg mener, jeg kunne jo ikke få alt. Eller kunne jeg?

Ole Brumm, ja takk, begge deler

Hvorfor velge kun én ting når man kan få så mye mer?

Etter et par Google-søk fant jeg fort frem til Høyskolen Kristiania sitt utvalg av nettstudier. Plutselig var alle mine problemer løst. Jeg kunne kombinere bachelor-studier på norsk med livet som idrettsutøver i Barcelona. Som Ole Brumm en gang sa: «Ja takk, begge deler».

Personlig har nettstudier vært den perfekte løsningen for meg de siste årene.

Ønsker du mer info om Høyskolen Kristiania sine nettstudier trykk her.

Hvorfor velge nettstudier?

Nettstudier er ikke det perfekte valget for alle, men finnes egentlig det? Om du mener nettstudier kan passe for deg, så har du en unik mulighet til å kunne gjennomføre studier uten å måtte gi opp jobb, bosted eller andre drømmer. Nettstudier er ideelt for deg som er i en livssituasjon du ikke ønsker å gi slipp på, samtidig som du virkelig ønsker å studere.

Les også: Hva er det perfekte studiet?

Granollers, håndball

Takket være nettstudier har jeg hatt muligheten til å leve livet som toppidrettsutøver i Barcelona samtidig som jeg har jobbet med en bachelorgrad på Høyskolen Kristiania. Det er jeg takknemlig for.

–  Charlotte, nettstudent i Barcelona.

The post Hvorfor velge nettstudier? appeared first on Høyskolen Kristiania.

Caroline utvikler fremtidens behov

22 tips: Hvordan bli UTROLIG RIK som student!

Viewing all 826 articles
Browse latest View live