Quantcast
Channel: Høyskolen Kristiania
Viewing all 826 articles
Browse latest View live

Insider-tips til førstisene

$
0
0

Selvom vi er sammen om å være nye, kan vi alle være litt alene om å vite hva, når, hvordan og hvor. Jeg var raskt ute med å henge meg på faddere og medstudenter jeg ikke kjente for råd og tips i begynnelsen av mitt første år, men ikke alle blir komfortabel i å grave på den måten. De rådene jeg har samlet her, var ting vi fant ut av litt på veien, og det fungerte jo helt okei. Men! Hadde jeg fått tilbud om denne lista på forhånd, ville jeg takket JA, kan du si.

Så her får du mine åtte beste tips for en myk start på studieåret!

Vida som hopper i været med armer og ben, omgitt av blå himmel og grønne åkre. Hun er glad og bruker solbriller.

Hold kontakten med andrisene og treddisene

I fadderuka får du en eksklusiv mulighet til å adde fadderne dine på facebook og snap, veldig lurt å benytte seg av den muligheten. Senere kan du nemlig bruke de som veiledere (mot at de gir tillatelse til det, da) gjennom eksamensstress og rådvillhet! Et par er så greie å sender deg tidligere eksamener de har gjort, noe som fungerer bra når man er ny og uviten. Dette tipset kommer veldig godt med, lover.

Lurt å kjøpe pensumbøkene før skolestart

Pensumlistene ligger ute, og om du begynner anskaffelsen av pensumlitteratur før du begynner skoleåret, sparer du seg selv for mye styr når også alt annet er nytt. Jeg vet det var flere i klassen min som fikset bøker over sommeren, mens jeg selv måtte stresse meg gjennom det de første ukene. Husk at pensumbøkene kan være helt avgjørende når du skal skrive selve bacheloroppgaven… For å finne pensumlistene klikker du deg inn HER! Gå inn på ditt studie og finn oversikten over pensum under litteratur.

Bøker samlet i et belte for å ha med til forelesning eller studier på bibliotek

Bonustips: Bruk et belte til å bære med deg bøkene til studysession på biblioteket! He-he.

iBok.no! Et solid tips for lommeboka

Fungerer som Finn.no, men for salg og kjøp av brukte pensumbøker. Skolen har en egen butikk med pensumbøker som ligger i Prinsensgate, der får du blant annet rabatt på hvert femte bokkjøp, hvis du laster ned appen med samme navn. Du kan også finne pensumbøker i andre butikker som Tanum, Adlibris, Nordli osv, men felles for disse er en lommebok i full panikk. På iBok kan du finne bøker til halve prisen!

Føl deg fresh når du skal hente studentkortet

Jeg tror ikke jeg har møtt én som visste at man faktisk blir fotografert når man henter studentkortet sitt. Meg selv inkludert. De fleste sine studentkort byr derfor på fett hår, null sminke og svett bart. Ikke alle bryr seg om dette, for du skal tross alt bare pipe deg inn dører på skolen med det. Men noen bryr seg, som meg selv. Derfor har jeg faktisk krøpet til korset og kjøpt meg nytt studentkort med nytt bilde. Men det er surt å skaffe nytt BARE på grunn av looks, så take my advice (om du bryr deg om sånt)!

Last ned ruterappen

Den redder deg når du skal vorse i Oslos parker (les Marens park-guide HER), møte opp på campusene eller pause på kaféer. Tast inn hvor du er og hvor du skal, så gir appen deg en oversikt! Det går trikker og busser over alt i Oslo. Sånn sett er det utrolig kult å studere i sentrum.

Bilde fra innsiden av en trikk med nesten ingen passasjerer

Trikk, t-bane, buss, tog: ruterappen er redningen.

Skaff deg en oversikt over alle frister og datoer

Dette er alfa omega. Livet som student blir mye enklere hvis du har en oversikt over frister som omhandler søknader, innbetalinger, eksamener, fritak for fag, oppsigelser og så videre. Det vandrer kjipe historier der ute om studenter som ikke gjorde ditt eller datt før fristene, og ingen parter synes det er gøy. Husk at inget system fungerer uten frister!

Du finner de viktige fristene våre HER.

Sett deg mål og lag gode vaner MED EN GANG!

Har du én eneste uvane til å begynne studieåret med, kan jeg love deg at den forplanter seg. Studietiden kommer til å reflektere forventningene om karakterer og drømmene du sitter med, bare du har litt rutine på ting! Det blir i det minste veldig mye mindre tungvindt, som jo er en motivasjon. Jeg glapp litt på mine gode vaner til siste eksamen i høstsemesteret. Det førte til at jeg ville konte den, som ikke er SÅ kult. Den historien kan du lese om HER.

Lag gruppechats på facebook

Så fort du finner noen du går bra overens med bør du lage gruppechat med dem! Det vil komme stunder der du blir usikker på klasserom og oppmøtetid. Da er gjengen i chatten fin å ha.

Vida som smiler på et sort hvitt bilde med solbriller ute på landet

Det funka for meg!

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.

Innlegget Insider-tips til førstisene dukket først opp på Høyskolen Kristiania.


Masterstudent vant anerkjent internasjonal pris

$
0
0
Mathilde Hogsnes vant prisen for Best Poster under International Conference on Social Media and Society Awards i København. På bildet holder hun opp plakaten sin som har grønne og rosa nyanser.

Mathilde Hogsnes vant prisen for Best Poster under The 2018 International Conference on Social Media and Society Awards.

– Gratulerer så mye med prisen Mathilde! Hvordan føles det å avslutte mastergraden på denne måten?

– Tusen takk for det! Jeg har trivdes veldig godt disse to årene på master, så det er utrolig stas å få lov til å avslutte mastergraden på denne måten. Jeg var veldig glad for å få lov til å delta på konferansen, så det å vinne en pris i tillegg var overraskende og veldig gøy.

Mathilde vant i juli prisen for Best Poster under konferansen i København. I juni fullførte hun en mastergrad i Information Systems med fordypning i Digital Business Systems. Fra tidligere har hun en bachelor i markedskommunikasjon.

Mathilde Hogsnes presenterer under International Conference on Social Media and Society Awards i København. Hun står foran et lærret som har oppgaven hennes på skjermen. Skjermen er i rosa neon-skrift.

Mathilde Hogsnes presenterer under International Conference on Social Media & Society. i København.

Det er første gang Mathilde deltar på en slik konferanse under tiden som masterstudent. Hun forklarer at arbeidet mot den internasjonale konferansen har vært interessant og morsomt, men også krevende ved siden av masterstudiene. Arbeidet frem mot konferansen startet allerede i september året før.

– Hvordan arbeidet du frem mot konferansen?

– Under studiets praksisperiode bestemte jeg meg for at jeg ville skrive om norske kvinnelige influencere og deres måte å kommunisere identiteten sin på. Jeg synes dette temaet er interessant i og med at disse identitetene ofte blir oppfattet som rollemodeller og inspiratorer for deres følgere. Samtidig er jo mange av disse identitetene kommersielt konstruerte. Det var interessant å studere hvordan influencerne kommuniserer identiteten sin på og hvilke tanker de hadde om betydningen dette kunne ha for deres følgere, industri og samfunn.

Mathilde forklarer at Kjeld Hansen, hennes veileder under masteroppgaven, og hun selv fortsatte å samle inn data etter at masteroppgaven var levert inn. Mathilde endte opp med å skrive om masteroppgaven til en poster etter ytterligere datainnsamling.

– Denne ble presentert på Social Media & Society konferansen i København. Vi forberedte og presenterte posteren sammen. Det var en utrolig spennende og lærerik prosess å være med på for meg som er så ny i bransjen.

Mathilde på konferansen i København. Her står hun foran en vegg med ulike postere. Hun står foran sin egen poster ikledd en mørkeblå jumpsuit med et rødvinsglass i hånden. Hun forklarer en mann med hvit skjorte og grått hår om posteren. Mannen står vendt med ryggen til kamera. Rundt står andre deltakere og studerer posteren.

Mathilde konferansen i København. Her foran sin egen poster som vant prisen for Best Poster.

– Hva er planen din videre nå som du er ferdig med master?

– Jeg har vært så heldig å få holde kontakten med skolen, som et medlem av The Mobile Tech Lab (MOTEL). Her er jeg nå i gang med å planlegge en konferanseartikkel og en journal paper. Jeg undersøker også i samarbeid med Kjeld Hansen og Tor-Morten Grønli muligheten for et doktorgradsprosjekt i fremtiden.

Mathilde har også startet opp i ny jobb som PR-konsulent i PR-byrået Mildh Press.

– Her får jeg jobbet med Influencer marketing i praksis. Jeg har vært heldig som har fått en jobb som er så relevant i forhold til masteroppgaven min. Jeg kommer til å lære mye og jeg gleder meg.

– Hva vil du huske fra studietiden på master?

– Å, det er mye! Jeg har trivdes så godt på mange måter. Først og fremst har jeg satt enormt stor pris på at vi hele tiden har kunne velge vår egen retning og fordypning i hvert enkelt fag. Foreleserne har oppfordret oss til å skrive om det vi er nysgjerrige på og synes er interessant. Det har vært spesielt motiverende for min del. Min masteroppgave har nok blitt oppfattet som litt ‹‹utenfor boksen››. Jeg har derfor satt stor pris på muligheten for å skrive om det som har engasjerte meg mest under studiet.

Mathilde her med diplomet for Best Poster. Diplomet er fargerikt og har hint av rødt, grønt og gult. Mathilde har langt lyst hår og holder tommelen opp. Hun ser strålende fornøyd ut.

Mathilde vant prisen for Best Poster.

Mathilde forklarer om variasjonen i emnene som hun mener har bidratt til en bred forståelse.
– Det gjør at vi som studenter har kunnet velge ulike veier og retninger etter masterstudiet.

Hun trekker også frem studentmiljøet og størrelsen på klassen.
– Jeg synes også at det var godt at det var få studenter i hver klasse. Dette gjør at vi som studenter blir både hørt og sett. Miljøet har også vært veldig godt! Jeg har fått så mange nye gode venner som jeg ser frem til å holde kontanten med fremover. Vi har støttet hverandre godt i prosessen.

Råd til nye studenter

Til slutt råder Mathilde alle masterstudenter til å fordype seg i det de selv syntes er mest interessant.

– Det er hardt arbeid, men hele prosessen blir så givende når man finner sin egen vei og skriver om det som engasjerer en selv. Jeg vil også anbefale å diskutere fagene med medstudenter og veileder. Det har hjulpet meg mye i en lang, utfordrerne og inspirerende skriveprosess.

Innlegget Masterstudent vant anerkjent internasjonal pris dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Vitnemål med studiepoeng til fagskolestudenter

$
0
0

Med den nye fagskoleloven «Lov om høyere yrkesfaglig utdanning» blir fagskole høyere yrkesfaglig utdanning og fagskolestudenter får nå studiepoeng for sine utdanninger. Alle som har avlagt eksamen etter 1. august 2011 kan få nytt vitnemål med studiepoeng av Fagskolen Kristiania, mot et vederlag på 1000,-. Men det er også mulig å laste ned et kostnadsfritt rundskriv fra Kunnskapsdepartementet som vedlegg til vitnemålet, som stadfester at fagskolepoeng er å forstå som studiepoeng.

Generell informasjon

  • Fagskolepoeng ble innført 1.8.2013 med tilbakevirkende kraft til 1.8.2011.
  • Alle tidligere fagskolestudenter som har vitnemål med fagskolepoeng har rett til å få omgjort disse til studiepoeng
  • Nytt vitnemål koster kr 1000,-
  • Frist for omgjøring av vitnemål er 31. desember 2020
  • Kostnadsfritt alternativ er å laste ned rundskrivet fra Kunnskapsdepartementet

Kostnadsfritt alternativ

I rundskriv fra Kunnskapsdepartementet av 6. juni 2018 stadfestes det at fagskolepoeng oppnådd fra fagskole frem til 1. juli 2018 er å forstå som studiepoeng. Rundskrivet kan lastes ned fra siden her og vedlegges ditt nåværende vitnemål.

Nytt vitnemål med studiepoeng

Om du ønsker å betale for nytt vitnemål går du fram på følgende måte:

  • Du sender oss originalen av ditt gamle vitnemål pr post
  • I tillegg må sendingen inneholde anmodning om nytt vitnemål, ditt fulle navn, nåværende adresse samt e-postadresse
  • Vår adresse er: Høyskolen Kristiania, Postboks 1190 Sentrum, 0107 Oslo – Att: Eksamen
  • Du får tilsendt faktura på kr 1000,- pr vitnemål på e-post
  • Du må sende e-post til eksamen@kristiania når du har innbetalt dette beløpet
  • Bestilling av nytt vitnemål regnes som fremsatt når gammelt vitnemål er mottatt hos oss og gebyr for utstedelse av nytt er betalt
  • Vi lager nytt vitnemål til deg med studiepoeng som sendes pr post
  • Vi makulerer ditt gamle vitnemål

Innlegget Vitnemål med studiepoeng til fagskolestudenter dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Akupunkturforeningen 40 år

$
0
0


Bilde av kinesiske lanterner

I 40 år har Akupunkturforeningen stått i bresjen for utvikling, profesjonalisering, kvalitetssikring og økt kunnskap og annerkjennelse av faget vårt. For å stå sterkt i møtet med framtidens utfordringer og muligheter, trenger vi å møtes til fornyelse av kunnskap, inspirasjon, fellesskapsfølelse og yrkesstolthet.

Vi har satt sammen et spennende program som gir tilbakeblikk, men også ny kunnskap. Det er mange foredragsholdere med lang erfaring som ønsker å dele sin kunnskap med deg. Du får en unik sjanse til å høre foredrag fra Peter Deadman og Nigel Ching.

Dagsprogram:

11.00-11.10 Åpning med musikkinnslag
11.10-11.30 «‘Styrkende behandling’ (Bufa補法): vårt unike bidrag til sykdomsforebygging og rekonvalesens» ved Minh Khai Mai-Thi
11.30-11.50 «Foreningens og akupunkturfagets tidlige historie i Norge» ved Bernt Rognlien og Johan Christian Eger
11.50-12.05 «Da to foreninger ble én: samlingen av det norske akupunkturmiljøet» ved Richard Struksnes og Bjørn Rismyr
12.05-12.15 «Nordens første BA-grad i Akupunktur: prosessen frem til en NOKUT-godkjent utdanning» ved Annette Koppang og Hilde Skjerve
12.15-12.45 «Norsk akupunkturhistorie» i panelet: Olav Kise, Morten Sørlie, Terje Alræk, Per Sloth Jensen og James Nystedt
12.45-13.30 Lunsj (inkludert)
13.30-15.00 «Let’s start digging that well: the role of Chinese medicine in disease prevention» ved Peter Deadman
15.00-15.15 Pause
15.15-16.45 «Squaring the Circle – intuition and intellect in diagnosis» ved Nigel Ching
16.45-17.00 «Sammen er vi sterke!» sluttappell ved leder Jeanette Johansen

Kveldsprogram:

17.30-18.00 Velkomstdrink i festsalen
18.00- Middag og fest

Bli med på årets garantert hyggeligste begivenhet!

Påmelding

Om foredragsholderne:

Peter Deadman

Peter begynte sitt arbeidsliv ved å starte en makrobiotisk restaurant, butikk, bakeri og matdistribusjonssenter og skrive en kokebok om naturlig mat. Etter å ha studert kinesisk medisin og praktisert og undervist det i 30 år, har han de senere årene fokusert mest på utdannelse knyttet til helse. I tillegg til skriving og forelesning er han en engasjert utøver og lærer av qigong.

Om foredraget «Let’s start digging that well: the role of Chinese medicine in disease prevention» sier Peter:

“Some people believe that 21st century medicine will be a dazzling display of gene editing, personally tailored medication, and the replacement of failing body parts – a vision that offers the dream of the end of disease. While it’s true there are continual advances in technical medicine, this is an unrealistic dream – both because disease is probably inevitable and because the costs for all but the richest individuals and countries will be prohibitive. So, given the inexorable advance of chronic diseases such as cancer, diabetes, dementia, depression/anxiety, cardiovascular disease etc. and the ever-growing financial burdens they present, what can the answer be?

Over two thousand years ago, the Neijing(Yellow Emperor’s Inner Classic) explained it clearly in its opening chapter. Waiting until disease appears before addressing it, is like starting to dig a well when you’re already thirsty, or starting to forge weapons when the battle is already upon you. That is why the teachings of the yangsheng(nourishment of life) tradition could be called the highest form of medicine – devoted as they are to building health, strength and immunity in order to prevent disease and extend healthy life for as long as possible.”

Basert på boka si Live Well Live Long: Teachings from the Chinese Nourishment of Life Tradition, vil Peter vil skissere enkle, praktiske skritt vi kan ta i våre egne liv og lære til pasientene våre som vil kunne ha bevisbar innflytelse langt utover det konvensjonell medisin har å by på. Dette er grunnen til at utøvere av kinesisk medisin kan lede vei i dannelsen av en ekte medisin for det 21. århundre.

Nigel Ching

Nigel Ching er utdannet både innenfor akupunktur og kinesisk urtemedisin, og har snart 30 års erfaring som akupunktør. Nigel har en Kandidatgrad i Kinesisk medisin fra University of Middlesex og er faglig leder på Nordisk Akupunktør Uddannelse. Nigel har skrevet fire akupunkturbøker: Pædiatrisk Akupunktur, Akupunktur og Sygdomsbehandling, Kunsten at Diagnosticereog Akupunkturens Grundprincipper. De siste to bøkene er oversatt til engelsk og utgitt på Singing Dragon forlaget.

I sin foredrag «Squaring the Circle – Intuition and Intellect in Diagnosis» vil Nigel diskutere forskjellene mellom den intuitive og den intellektuelle tilgangen til diagnose.

Intuisjon i denne sammenheng er ikke bruken av overnaturlige krefter, men når den ubeviste delen av hjernen analyserer vår teoretiske viten og kobler det sammen med våre praktiske erfaringer. Den ubeviste delen av hjernen gjør dette mye raskere enn vår tenkende bevissthet. Vi arbeider alle sammen i større eller mindre grad intuitivt når vi diagnostiserer, vi kaller det kanskje noe annet eller ingenting, men gjør det likevel.

Tusen takk til våre sponsorer:

Innlegget Akupunkturforeningen 40 år dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Et nytt kapittel

$
0
0
Bilde av stranden Barceloneta og Hotell W.

Trykk på bilde dersom du kunne tenke deg å vite litt mer om min studiehverdag i Barcelona

Back 2 school

Sommerferien nærmer seg slutten, og vi er alle klare for å bla om en side i boken og starte på et nytt kapittel! For uavhengig om du er første års student eller om du er masterstudent er et nytt studieår en mulighet til å starte med blanke ark.

På mange måter er det trist at ferie og late dager nærmer seg slutten, men på den andre siden skal det bli utrolig deilig å komme tilbake til hverdagen og rutiner.

sommer med venner

For min del er det beste med sommeren å komme hjem til venner og familie

Det første steget tilbake til hverdagen

Personlig sitter jeg nå på Gardemoen, på vei tilbake til Barcelona. For meg er dette det første steget tilbake til hverdagen.

Har du forresten noen gang tenkt på at en flyplass symboliserer mye av det samme som høyskolen? Jeg regner med at svaret er nei, så da skal jeg prøve å forklare hva jeg mener med dette.

ped bøker, Gardemoen, fly

Tilbake til Barcelona betyr tilbake til hverdagen.

En plass hvor muligheter skapes

For meg er det desidert beste med flyplasser hva de symboliserer. Det er en plass for en start og for en ende, for adgang og ankomst, for hei og hade. Du starter i en by og ender opp i en annen. Kanskje reiser du til en by som ligger hundre eller tusen mil unna. Kanskje reiser du fra ørken og ender opp i en snøstorm. Fra noe kjent til noe ukjent. Fra vinter til sommer. Fra landlige omgivelser til storby. Eller visa versa. Hvem vet?

Poenget mitt er at en flyplass er et sted hvor uendelig med muligheter kan skapes. Det er en plass for gjennomreise. Rett og slett for overganger, og da snakker jeg ikke bare geografisk. Det er en plass for ett nytt kapittel, fordi vi forandrer oss fra avgang til ankomst. Når jeg kommer hjem etter å ha vært borte en stund er jeg aldri 100% den samme personen som jeg var før jeg reiste.

Norwegian fly fra Barcelona til Oslo

En ny reise og et nytt kapittel. Er du klar?

Klar for et nytt kapittel

Og slik kan vi tenke på studietiden vår også; for hver gang du går inn på høyskolen, lesesalen, åpner bøkene eller snakker med en medstudent, ja da endrer du noe ved deg selv. Høyskolen er på mange måter som flyplassen, og studietiden er selve reisen. Det er en tid for å utvikle seg; for å lære noe nytt både faglig og personlig.

Så hva med deg? Er du klar for å ta av fra flyplassen og begi deg ut på ditt livs reise? Er du klar for et nytt kapittel?

Med det ønsker jeg dere alle en strålende studiestart!

Innlegget Et nytt kapittel dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Reisebrev fra D&AD New Blood Festival

Slik var oppstartsuken på Høyskolen Kristiania

Innsettelse av ny rektor, Arne H. Krumsvik

$
0
0
Her står rektor Arne H. Krumsvik inne på podiet i auditoriet B1-02 på Campus Kvadraturen.

Ny rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik.

Styret ved Høyskolen Kristiania tilsatte professor Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018. Torsdag 23. august var det duket for innsettelse av den nye rektoren på Høyskolen Kristiania.

Krumsvik uttalte seg under innsettelsen om veien videre og visjonen mot et arbeidslivsuniversitet.

Høyskolen Kristiania skal investere i både tid og teknologi for å få ny innsikt og fortsatt jobbe systematisk med tiltak som sikrer studentsuksess.

– Det er Høyskolen Kristiania sitt formål å gi flest mulig anledning til utdanning og personlig utvikling, i et livslangt læringsperspektiv og i det beste til samfunnet. Dette er vår visjon og det er dette vi er til for. Dette er et oppdrag vi bare kan løse sammen i fellesskap.

Den påtroppende rektoren forklarte hvordan Høyskolen Kristiania videre skal investere i både tid og teknologi for å få ny innsikt og fortsatt jobbe systematisk med tiltak som sikrer studentsuksess.

Utdanningens demokratiske funksjon

Det var flere som torsdag ettermiddag tok turen til Høyskolen Kristiania for innsettelsen. Tilstede under innsettelsen var både tidligere kollegaer fra OsloMet og nye kollegaer på Høyskolen Kristiania. Til stede var også statsråd og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø. Statsråden trakk frem to punkter hvor Høyskolen Kristiania har vært spesielt dyktige.

– Dere har vært veldig flinke når politikere har vært opptatte av strukturendring i sektoren. Dere har også vært flinke til å dyrke egenarten til institusjonen.

Statsråd Iselin Nybø er forsknings- og høyere utdanningsminister. Her sammen med Arne H. Krumsvik og Solfrid Lind.

Statsråd Iselin Nybø er forsknings- og høyere utdanningsminister. Her sammen med Arne H. Krumsvik og Solfrid Lind.

Statsråden forklarte at Høyskolen Kristiania har beholdt det Ernst G. Mortensen jobbet for, for over 100 år siden i 1914.

– Det å gjøre kunnskap tilgjengelig for enda flere – det er noe som har ligget til grunn her helt siden Ernst G. Mortensen opprettet institusjonen. Jeg håper virkelig at dere fortsetter å bære hans arv.

Til slutt påpekte statsråden at Høyskolen Kristiania har tatt oppfordringen fra regjeringen på største alvor.

– I de institusjonene som nå finnes har det vært en helt tydelig erkjennelse av at dere også må bli sterkere og bedre. Det gjør dere nå, og jeg vet at dere har tydelige ambisjoner om fortsatt vekst. Det er jeg glad for. Igjen – Gratulerer så masse med dagen!

Innlegget Innsettelse av ny rektor, Arne H. Krumsvik dukket først opp på Høyskolen Kristiania.


Morgenrutiner for en bedre start på dagen

$
0
0

Man møter alltid mennesker som er ekstremt produktive om morgenen. De står opp tidlig, får unnagjort ting, kommer seg til forelesninger til rett tid og virker alltid rolige og avslappet. Og så har du den andre kategorien som trykker på slumre knappen litt for mange ganger og ender opp med en ekstremt hektisk morgen for å komme seg til rett sted til rett tid.

Så hva kan du gjøre for å forbedre morgenen din? Først og fremst, slutt å slumre. Det gjør deg ikke noe godt! Det er bare å komme seg ut av senga og starte dagen.

Er slumre-knappen din venn eller fiende?

Er slumre-knappen din venn eller fiende?

Ha morgenrutiner og en plan for dagen

Personlig er jeg veldig glad i (og avhengig av) å lage planer for dagene mine. Sett deg ned kvelden i forveien og skriv ned de viktigste tingene du må få unnagjort den kommende dagen. Når du våkner opp vet du nøyaktig hva du må gjøre, og dette gir deg en mye roligere og organisert start på dagen.

Selvfølgelig dukker det alltid opp nye ting. Men dersom du har planen klar kan du lett flette inn de nye gjøremålene inn i agendaen din, da du som regel har litt ekstra tid.

Et ekstra tips kan være å legge frem klær før du går og legger deg. Da slipper du å stå i halvsøvne og lete etter det perfekte antrekket.

Personlig Almanakk

Jeg holder kontroll på dagene mine ved hjelp av min egen designede almanakk.

Ta en kald dusj

Eller la i det minste de siste to minuttene være med kaldt vann. Det kalde vannet kan kanskje virke mer forferdelig enn beroligende, men det har seg faktisk sånn; sjokket som kroppen får av det kalde vannet gjør at vi øker det totale oksygenopptaket (dette ved hjelp av dyp pusting for å holde kroppen varm). Som et resultat øker også hjertefrekvensen og dette frigjør et rush av blod gjennom kroppen som gir oss en naturlig dose energi for dagen.

Og om du er en av dem som så absolutt ikke orker tanken på å stå under det kalde vannet i noen minutter så kan du alltids kompensere ved å kun ta kaldt vann i ansiktet. Det gir ikke helt den samme effekten, men du får helt klart en liten oppkvikker av dette også!

Uten mat og drikke duger helten ikke

Mitt tips er: alltid spis frokost!! Frokosten kickstarter faktisk stoffskiftet i kroppen og hjelper den å forbrenne kalorier gjennom hele dagen. Å si at man ikke har tid til å spise på morgenen er bare tull. Det finnes en hel haug med frokostretter som du kan forberede dagen før. For eks en chiapudding. Og vet du hva, det er faktisk så lett at det ikke finnes en unnskyldning for å ikke gjøre det.

Bland 3 ss chiafrø og 2 dl kokosmelk eller mandelmelk godt sammen i et glass og dekk det til med litt plastfolie før du setter det i kjøleskapet over natten. På morgenen topper du puddingen med hva enn du måtte ønske: friske bær, müsli, banan, nøtter osv. Og enkelt som det har du en sunn og god frokost som du kan nyte hjemme eller på T-banen på vei til skolen.

blåbær bowl og avokado toast

Klikk på bildet for å finne flere alternativer til gode frokoster!

Fake it til you make it

Og dersom de første tipsene funker dårlig for deg; hva med å rett og slett late som om du er super våken? Rett deg opp, le og smil, ha en aktiv gange og si til deg selv at du elsker morgenen. Alt (i alle fall mye) ligger i hodet!

Vi blogges!

Innlegget Morgenrutiner for en bedre start på dagen dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Hvorfor velge Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring?

$
0
0

Utdanningen gir deg både et biologisk og et samfunnsrettet perspektiv på forebyggende og rehabiliterende helsetiltak. Gjennom målrettet og systematisk arbeid med fysisk aktivitet og kosthold vil du kunne bidra til å bedre menneskers helse, fysiske form og prestasjonsevne.

  • Navn: Espen Tønnessen
  • Faglig studieleder for: Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring
  • Utdanning: Doktorgrad i treningslære ved Norges idrettshøgskole. Tittelen på avhandlingen var, «hvorfor er de beste best?». Hensikten var å få mer kunnskap om den helhetlige treningsprosessen som ligger til grunn hos utholdenhetsutøvere som vinner Olympiske gullmedaljer.
Espen Tønnessen sitter her i campus Kvadraturen sine treningslokaler for helsestudentene. Han er nysansatt som faglig studieleder på Bachelor i Fysisk aktivitet og ernæring og sitter her innført jeans, blazer og en hvit skjorte.

Espen Tønnessen.

Espen Tønnessen har 15 år med undervisnings- og veiledererfaring fra flere høyskoler og universiteter. Han har publisert 45 artikler i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter med spesielt fokus på utholdenhetstrening, testing og hurtighetstrening. Han har i tillegg skrevet 10 treningslærebøker som brukes som pensum ved flere høyskoler og universiteter.

Hva handler bachelor i fysisk aktivitet og ernæring om?

– Fysisk aktivitet og ernæring handler om to av de mest positive forholdene i mitt liv. Jeg kunne ikke klart seg uten god og sunn mat, og daglig bevegelse i form av løpeturer, turer med hunden og lange skiturer.

Et sunt og godt kosthold og motiverende fysiske aktivitet er ensbetydende med høy livskvalitet.

Har du et spesielt interesseområde eller et felt du har jobbet mye med?

– Jeg har i 15 år jobbet i Olympiatoppen. Der har jeg vært fagsjef for trening, og jobbet mye med styrketrening og utholdenhetstrening inn mot en rekke suksessfulle idretter og utøvere. Langrenn, svømming, kombinert, skøyter, håndball og orientering er idrettene jeg har jobbet mest med. Treningsplanlegging, treningsanalyser og gjennomføring av styrke og utholdenhets økter er noen av mine sine spesialområder. De senere årene har jeg også bidratt med livsstilsendringer hos en rekke personer med lett overvekt. Målet har vært å bedre livskvaliteten, og fokuset har vært på ernæring, fysisk aktivitet og søvn.

Hvorfor velge en utdanning innen helse?

– God helse er kanskje noe av det som er mest etterspurt i den norske befolkningen. Flere og flere er opptatt av å leve ett langt og godt liv. God helse er en grunnforutsetning for å få dette til. Det norske folk etterspør denne kompetansen oftere og oftere. Det betyr at en utdannelse innenfor helse gir dermed mange karrieremuligheter, og er en profesjonsutdanning som er fremtidsrettet langt inn i fremtiden.

Hva vil denne utdanningen gi av arbeidsmuligheter for studenten?

– Dette studiet gir deg kompetanse til å planlegge, lede, gjennomføre og evaluere tiltak som kan fremme fysisk aktivitet og et sunt kosthold i ulike befolkningsgrupper. Kompetansen danner grunnlag for arbeid med helsefremmende og forebyggende tiltak i både offentlig og privat virksomhet. Eksempler på jobbområder:

  • Frisklivssentraler
  • Bedriftshelsetjeneste
  • Behandlings og opptreningsinstitusjoner (inngå i tverrfaglige team)
  • Treningsbransjen

Hvilke konkrete punkter er høyskolens Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring gode på?

– Styrken i bachelor graden er flere. Først og fremst er det noen av Norges fremste forelesere innenfor ernæring og fysisk aktivitet. Dette gir grobunn for god læring, og masse inspirasjon i studiehverdagen. I tillegg er studieplanen skreddersydd den profesjonsutdanningen og de jobbene studentene skal innta når de har fullført studiene. Det betyr at det er en god miks mellom teori og praksis som gjør dem rustet til å gjøre en best mulig jobb så snart de går ut i arbeidslivet. I tillegg er det flotte forelesningssaler, og fine treningsfasiliteter midt i Oslo sentrum.

Innlegget Hvorfor velge Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring? dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Slik nailer du høsten på HK

$
0
0

Avdeling for Studentoppfølging 

I Oslo holder denne avdelingen til i andreetasje på campus Kvadraturen i P-bygget. På campuset i Bergen finner du dem i tredjeetasje. Avdelingen er din primærkontakt som student ved Høyskolen Kristiania. Her får du som student god og nyttig hjelp, og de ansatte har taushetsplikt. Hos studentoppfølging kan man finne informasjon om utveksling, praksis, tilrettelegging i studiehverdagen og mye mer. I denne avdelingen finner man også skolens sosialrådgiver, Tevje, som kan hjelpe deg som student med utfordringer, samt definere, sortere, prioritere og gjennomføre dine mål.

Hvert studium har sin kontaktperson slik at man skal føle seg trygg og ivaretatt.

 Studentoppføling i Oslo. Her fotografert med skrå vinduer i bakgrunn som gir et flott lys. De ansatte i avdelingen står på rekke og smiler pent.

Bibliotekene

På Høyskolen Kristiania sine biblioteker kan du få god hjelp med alt fra lån av pensumbøker, veiledning og kildehenvisning. Våre bibliotekarer er dyktige og vil gjøre din studietid på Høyskolen Kristiania lettere med tjenestene de tilbyr.

Bilde av biblioteket på Høyskolen Kristiania. På bildet ser man en søyle og flere bokhyller. Man kan også se to studenter som leter etter bøker.

Et av Høyskolen Kristiania sine biblioteker. Her på campus Fjerdingen sitt bibliotek.

Karrieresenteret

Karrieresenteret er et tilbud til både nåværende og tidligere studenter ved Høyskolen Kristiania. De holder til i 2.etasje på biblioteket til campus Fjerdingen, nærmere bestemt Kongens gate 22 i Oslo. På campuset i Bergen finner du dem i 3. etasje. Karrieresenteret kan blant annet gi deg gode råd om hvordan du bruker studietiden best mulig for å få relevant praksis. De kan også hjelpe deg mot veien til en god arbeidssøker og verdifull medarbeider, og de kan arrangerer workshop og kurs for deg som ønsker å starte egen virksomhet. Karrieresenteret er behjelpelige i prosessen mot jobbsøking og kan bidra med hjelp til både utarbeiding av CV og søknad. På Karrieresenteret sin side kan du finne spennende og relevante stillinger som er perfekt ved siden av studier.

Karrieresenteret ligger i 2.etasje på biblioteket som tilhører campus Kvadraturen. Her sitter karriereveileder Mette Lise med en student.

Karrieresenteret ligger i 2.etasje på biblioteket som tilhører campus Kvadraturen.

Studentunionen

Studentunionen er Høyskolen Kristiania sin egen studentforening der alle er velkomne til å være med. Her kan du opparbeide deg arbeidserfaring gjennom frivillige verv, delta på arrangementer eller drive med idrett. Studentunionen har et bredt tilbud som passer alle våre studenter. Enten du ønsker å være med i kommmunikasjosavdelingen, økonomiavdelingen, spille håndball, være bartender i studentpuben eller være HR-ansvarlig så finnes det et tilbud for deg!

På bildet sitter flere nye studenter oppstilt på en kunstgressbane på Voldsløkka i Oslo. Bildet er dominert av den grønne gressplenen som gir et sommerlig uttrykk.

Under årets Into Campus arrangerte idretten som er en del av Studentunionen idrettsdagen på Voldsløkka.

Canvas

Canvas er læringsplatformen til Høyskolen Kristiania hvor du finner oppgaver, forelesningsnotater, undervisningsmateriell, beskjeder fra foreleser, informasjon fra skolen og mye mer. Det anbefales at du setter deg godt inn i og følger med på Canvas. Du kan også få tilgang til dette fine verktøyet «on-the-go», hvis du laster ned appen (støttes av iOS og Android).

 

 

 

Innlegget Slik nailer du høsten på HK dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Går inn for å styrke anerkjent reklamebyrå

$
0
0
To unge menn står på en gate. Den ene gutten holder en katt. Den andre gutten sitter på en gyngeleke.

Mjau! Fra venstre: Michael Solbakken og Ed Raison

Michael tok en fagskoleutdanning i reklame og merkekommuniksajon, før han fikk jobb som tekstforfatter og regissør i Norges eldste og største radioproduksjonsbyrå Både Og. Nå, fire år senere, skal han begynne på nye eventyr som videojournalist hos Kitchen.

Ed kommer fersk fra studier med en bachelorgrad i film og TV som han fullførte i vår. Ved siden av studiene har han jobbet med en rekke prosjekter; der han blant annet har produsert, filmet og spilt i Humornieu-nettserien «Funnier Down Under».

Head of content i Kitchen, Maria Egeland, forteller til Kampanje at de ser et økende behov for videoproduksjon blant alle deres eksisterende kunder. Michael og Ed går nå inn for å styrke Kitchens muskler i en bransje hvor kundene etterspør mer og mer video, skriver Kampanje.

Svært attraktive for stillingene

Ed fikk en telefon fra en god venn som tipset han om stillingen. Han tok kontakt med Kitchen, og noen dager senere fant han seg selv på et intervju.

– Intervjuet slo jeg «out of the park» og de hadde ingen andre valg enn å ansatte meg post haste, forteller Ed med en humoristisk tone.

Michael opplevde mye av det samme som Ed.

– Jeg fikk tips om at Kitchen så etter noen som meg. Så jeg søkte på stillingen, fikk intervju og skjønte at her må jeg jobbe. Heldigvis tenkte de det samme om meg.

En ung mann ser lurt i kamera mens han husker i på et opphengt tau i skogen.

Michael Solbakken

Kitchen fikk inn mellom 60 og 70 søknader på stillingen Michael nå besitter.

– Da vi kom over Michael sin søknad, så tenkte vi at han her må vi ha. Han imponerte oss med casene sine, og sin forståelse for kundenes behov, forteller Maria Egeland til Kampanje.

Da vi kom over Michael sin søknad, så tenkte vi at han her må vi ha.

↳ Maria Egeland, Head of content, Kitchen

Relevant utdannelse

Ed forteller at hans tre år på film og TV har vært en bra start på arbeidslivet.

– Studiet var veldig relevant, der jeg har klart å bygge en grunnleggende forståelse innenfor mange forskjellige områder.

Nå skal Ed få bryne seg som klipper i Kitchen, der han skal få bruke sine ferdigheter til å utvikle aktuelt og berikende innhold til web, sosiale medier og TV.

– Slik jeg forstår det blir det også muligheter for meg å jobbe i mange andre fagfunksjoner på ulike oppdrag, forklarer Ed.

Ung mann står i t-skjorte og boker i en elv

Ed Raison

Michael forteller at de to årene han hadde på fagskolestudiet i reklame og merkekommunikasjon er fundamentet for hvor han er i dag.

Jeg har var aldri noe særlig på å lære gjennom bøker og prøver. Jeg må lære gjennom å gjøre og det fikk vi på fagskolen, der ble jeg faktisk forberedt på hverdagen i reklamebransjen.

På fagskolen ble jeg faktisk forberedt på hverdagen i reklamebransjen.

Michael kan og fortelle at han tror bransjen vil trenge flere med et spredt kompetanseområde.

– Det jeg tror byråene ser etter er engasjerte kreatører som har et ønske om å skape, og jo flere verktøy du kan desto flere flater kan de ende opp med å utfolde deg i.

Innlegget Går inn for å styrke anerkjent reklamebyrå dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Trenger du en deltidsjobb?

Maske- og hårdesigner på kinoaktuelle «Blindsone»

$
0
0
Faglig studieleder på bachelor i maske- og hårdesign, Aase Lund Mathisen.

Faglig studieleder på Bachelor i maske- og hårdesign, Aase Lund Mathisen.

Aase Lund Mathisen er aktuell med den nye norske storfilmen «Blindsone», som hadde kinopremiere 24. august. «Blindsone» er en norskprodusert dramafilm med Tuva Novotny på manus og regi, og med Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen i hovedrollene.

«Blindsone» er en historie om gråsonene i psykisk sykdom: det som er vanskelig å legge merke til. Filmen setter søkelys på psykiske lidelser blant barn og unge i Norge og handler om en mors kamp for å forstå sin datters krise når den rammer hele familien. Hele filmen er filmet i én lang tagning på 98 minutter.

Kinoposter til Blindsone. Aktuell på kino nå. Foto: Nordisk Film Production

Foto: Nordisk Film Production

Oscarkandidat

«Blindsone» blir beskrevet av Aftenposten som en av de sterkeste og vondeste filmopplevelsene anmelderen har hatt på lenge. NRK P3 beskrev filmen som et intenst drama om et barns psykiske lidelse og foreldrenes sjokk, sorg og fortvilelse når noe totalt uventet skjer.

Filmen skal vises på Filmfestivalen i Toronto og San Sebastian. Den er også en av tre mulige filmer som i neste uke kan bli utpekt til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film.

Aase Lund Mathisen er i disse dager aktuell med spillefilmen ‹‹Blindsone››. Her står hun foran Campus Brenneriveien i Oslo. Hun har en sort t-skjorte, jeans og håret er oppsatt.

Aase Lund Mathisen utenfor campus Brenneriveien.

Fikk hjelp fra student

Aase, som er faglig studieleder på Bachelorstudiet maske- og hårdesign har lang erfaring med filmproduksjoner både internasjonalt og nasjonalt. Med på dette prosjektet hadde Aase med seg Rebecca Abbott som på daværende tidspunkt gikk i 3.klasse på Bachelorstudiet maske- og hårdesign.

– Jeg trengte en som jeg stolte på både faglig og personlig til å være på location, derfor fikk jeg med meg Rebecca til å assistere meg. Hun tok i mot alle skuespillerne som spilte legeteamet på sykehuset og klargjorde dem til opptak. Hun sto også stand by og overtok for meg når det var mange ting som måtte gjøres på en gang.

Aase var svært fornøyd med innsatsen til studenten sin.

– Hun løste oppgaven utmerket. Det er veldig godt for meg å se at studentene våre blir kollegaer som vi gjerne tar med på oppdrag!

Fra prosjekt til spillefilm

Under prosjektet med «Blindsone» hadde Aase et nært samarbeid med skuespillerne, Tuva Novotny og Nina Bjerk-Andresen som hadde ansvaret for kostyme og scenografi. Hun beskriver prosessen fra prosjekt til spillefilm som utrolig spennende. Hun trekker også frem Tuva som en utrolig dyktig og inkluderende regissør.

Pia Tjelta i spillefilmen «Blindsone». Her blir hun holdt bakfra av en mannsfigur mens hun ser sjokkert ut.

Pia Tjelta gjorde en overbevisende rolle som «Maria» i den nye spillefilmen. Foto: Jonas Alarik

– Man føler at man virkelig er med i prosessen. Tuva er veldig inkluderende! Vi fikk muligheten til å se tagningene dagen etterpå, og dersom vi ønsket endre noe fikk vi spillerom til å gjøre det. Jeg likte veldig godt å arbeide med Tuva, forteller Aase.

Tuva er blant annet kjent fra filmene Jalla! Jalla!, Smala Sussie, Dag og Kongens nei, men har nå debutert som manusforfatter og regissør med «Blindsone».

Innlegget Maske- og hårdesigner på kinoaktuelle «Blindsone» dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Fagskolen blir eget AS 1. september

$
0
0

En forsamling med studenter

1. september 2018 blir Fagskolen Kristiania et eget aksjeselskap. Prosessen startet allerede våren 2017 da en stortingsmelding slo fast at det skal satses på fagskole. Her ble det slått fast at man må ha et tydelig skille mellom driften av fagskole og høyskole og at det anbefales å være et eget selskap. Siden da har man jobbet mot å stå på egne ben. Navnet Fagskolen Kristiania ble etablert og i april fikk vi vår egen rektor: Annelise Kiønig. Nå er altså prosessen i mål, og Fagskolen Kristiania er et eget selskap og en egen skole.

Du som student kommer ikke til å merke så mye til dette og studiehverdagen din vil være akkurat som før. Den eneste måten du vil merke at du ikke lenger går på Høyskolen Kristiania er at det vil stå Fagskolen Kristiania på vitnemålet ditt. Fagskolen Kristiania vil fortsatt være eid av samme stiftelse som Høyskolen Kristiania og administrasjonene vil fortsette å samarbeide. Nettsidene til fagskolen vil fortsatt ligge under kristiania.no og vi vil fortsette å dele lokaler enn så lenge.

Fagskolen Kristiania har fått egne kanaler i sosiale medier og du må gjerne følge oss på Facebook og Instagram for å få oppdateringer på hva som skjer på fagskolen. Fagskolestudenter kan også gjerne tagge bildene sine med @fagskolenkristiania.

Bedre rettigheter med ny fagskolelov

1. juli 2018 trådde «Lov om høyere yrkesfaglig utdanning» i kraft. Loven definerer fagskole som høyere yrkesfaglig utdanning og gir utvidede rettigheter for fagskolestudenter. Du får blant annet rett til å være del av en studentsamskipnad og det innføres studiepoeng for fagskolestudenter. Ordningen med fødselspermisjon videreføres og lovfestes.

For studentene i Oslo er det allerede signert en kontrakt med SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) som gjør at du får de samme rettighetene som høyskolestudenter. For studenter i Bergen venter vi nå på avtaleutkast fra Sammen (Studentsamskipnaden på Vestlandet).

Sterk søkervekst

Samtidig som det satses på fagskolen opplever vi en markant søkervekst på hele 42 prosent sammenliknet med året før. Fagskolen har blant annet lansert to nye studier – Digital innholdsproduksjon (ettårig) og Spillutvikling (toårig) – som begge opplever gode søkertall. 

– Søknadsveksten viser at interessen for spennende fagskolestudier øker, og at flere er på jakt etter praktiske studier som er tett knyttet til næringslivet, sier rektor Annelise Kiønig.

Fagskolen har som mål å fortsette å vokse, og rett før sommeren kjøpte vi opp Norges Yrkesakademi som tilbyr nettstudier innen helse og oppvekst, samt IT, økonomi og administrasjon. Det er allerede startet et arbeid med å integrere NYA inn under merkevaren Fagskolen Kristiania. 

Annelise Kiøning sitter smilende ved en blomstervase

Rektor for Fagskolen Kristiania: Annelise Kiønig.

For å svare på spørsmålene som kanskje dukker opp med disse nyhetene har vi laget et Q&A til studentene.

Innlegget Fagskolen blir eget AS 1. september dukket først opp på Høyskolen Kristiania.


Hvordan beholde motivasjonen

$
0
0

Starten av skoleåret. Man har ladet opp til skolestart med et par måneders ferie, har nytt pennal med fine fargeblyanter (eller ikke, men jeg savner skolesrarthandleturen fra da jeg var yngre) og almanakken med marmordesign er allerede utfylt frem til september. Motivasjonen er på topp! Men så, i det sensommeren blir byttet ut med de første høstløvene, er ikke den store gleden over de nye fargeblyantene der lenger. Plutselig begynner eksamenene å nærme seg! Her er mine beste tips til å holde på motivasjonen.

Studentblogger med tomlene opp, og motivasjonssitater.

Tror jeg kunne gjort det bra som Youtube-motivator.

Les også: Slik dumper du skrivesperren.

Gode rutiner

Gode rutiner i hverdagen gjør etter min mening livet lettere å leve. Dra på forelesninger, gjør en ordentlig innsats på deltidsjobben, dra på trening, spis sunn og god mat, ta med deg matpakke og hold hulen din ren og ryddig. Å bruke energi genererer mer energi, og plutselig har du gjort den oppgaven du egentlig ikke hadde motivasjonen til. PS. Ingenting dreper motivasjonen mer enn ukelange seriemaraton.

Sett deg mål

Vil du være en god student, en OK student eller en dårlig student? Alle vil være en god, men de fleste blir en OK. Målet «å være god på skolen» kan være litt vanskelig å motiveres godt nok av. Så hva med å tenke på drømmejobben du ønsker deg etter studiet? Eller bestemme seg for at du skal få A på en eksamen?

Les også: Dette henter studentbloggerne inspirasjon og motivasjon fra!

Pass på å ikke havne bakpå

Når motivasjonen allerede er synkende er det verste som kan skje å havne bakpå med pensum og skolearbeidet. Det frister kanskje mer å sove noen minutter (eller timer) til når alarmen runger og det er like mørkt som da du la deg, men la være! Stå opp og kom deg på forelesning. Bare spør deg selv: Har du noen gang angret på å ha møtt til forelesning? Mest sannsynlig ikke. Når motivasjonen til å lese svikter kan du få mye «gratis» av å dra på forelesningene.

Planlegg ukene, så blir det mer struktur i hverdagen. Det gir mer motivasjon også! (Jeg gjør dette ca. 3 av 52 uker i året… Fin blokk da).

Gi deg selv en liten premie

Noen ganger er det bare ikke nok å skulle lete frem sin indre motivasjon, og litt materialistisk lykke er på sin plass. Kanskje ønsker du deg et nytt klesplagg? Eller kanskje premien er en god middag eller en tur ut? En kopp kaffe? Eller en spasertur i en av Oslos grønne lunger for å lufte hodet. Få ting kan få opp motivasjonen som noe å glede seg til!

Pensumbok med sjokoladebarer.

Idé til lesemotivasjonen. NB. du kan bli litt kvalm.

Se motivasjonsvideoer på Youtube

Kleint? Ganske. Overdrevent? Definitivt. Men det er et eller annet med de som faktisk kan fungere hvis man er på desperat jakt etter litt motivasjon. Benk deg foran pcen og gjør deg klar for tjue minutter med «you can do this» og «believe in yourself». Bare ikke fall i fella, da blir du fort sittende og se på Youtubevideoer de neste fem timene. YouTube er skummelt avhengighetsskapende.

Skippertak eller ikke skippertak?

That’s the question! Det er egentlig ikke en bærekraftig løsning, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å ty til skippertaksmetoden for å komme seg gjennom pensum eller en hjemmeeksamen. Hvis du bestemmer deg for at skippertak er veien å gå kan du lese Jacobs tips til skippertaksstudenten her.

Oransje jodel om skole.

Innse at det egentlig ikke er så ille

Den berømte dørstokkmila. I det du endelig trer over den er det plutselig ikke så gærent likevel. For min del tilsier all tidligere livserfaring (ikke at det er så mye, men uansett) at selve irritasjonen over å ikke ha lyst til å gjøre en oppgave eller lese til en eksamen er verre enn å faktisk gjøre den. Rådet er derfor: Bare sett i gang, så er det ikke så ille likevel! Eventuelt kan du bruke en av disse utspekulerte studieteknikkene.

Lykke til!

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.

Innlegget Hvordan beholde motivasjonen dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Hva gjør markedsføring med mennesker og samfunn?

$
0
0
En mann står og holder en bok i hendene. Bak han er det mange paller som er stablet.

Karl-Fredrik Tangen er i disse dager aktuell med boken «Markedsføring og forbrukerne».

Om Tangen

Karl-Fredrik Tangen er utdannet samfunnsgeograf fra Universitetet i Oslo. Han har erfaring fra reklamebransjen, i tillegg til å ha jobbet som konsulent og foredragsholder. Siden 2005 har Tangen undervist i en rekke fag på Høyskolen Kristiania. Deriblant reklame, metode, PR, medier og innovasjon. Nå om dagen er han aktuell som en av fire redaktører i den nye fagboken «Markedsføring og forbrukerne».

Nærbildet av en bok som blir holdt i hendene av en mann. På boken står det: Markedsføring og forbrukere.

«Markedsføring og forbrukerne» lanseres tirsdag 11. september.

Hva gjør markedsføring med mennesker og samfunn?

Tangen forklarer at boken ser på hva markedsføring er, og gjør i samfunnet. Han forteller også at boken er ment å gjøre diskusjonen om markedsføring bedre, samtidig tilhøre empiri som ikke er nytteorientert på markedsførernes vegne.

Alle som studerer markedsføring vil forstå bedre, med både teori og empiri som grunnlag, hva de holder på med, hvorfor det er fremvoksende og hvorfor det er omstridt om de leser boka.

– Boka spinner ut av forskning fra SIFO, forbruksforskningsinstituttet, ved OsloMet. Her foregår det forskning på forbruk og forbrukere med et annet utgangspunkt enn mye av det som foregår på for eksempel Høyskolen Kristiania og BI. Der finner man gjerne det overordnete spørsmålet «Hva skal til for at markedsføring blir mer effektivt?». I større grad stiller SIFO spørsmålet «Hva gjør markedsføring med mennesker og samfunn?». Boka er et bidrag til å svare på det.

Tangen forteller at noe av det mest spennende å lese fra de andre redaktørene, var det som tar for seg hvordan barn og foreldre forhandler om hva som skal kjøpes i butikken. Forholdet mellom moralske og praktiske diskusjoner i familien, fysisk utforming av butikken og moralske drøftinger i samfunnet nevner Tangen som undertemaer av dette.

– Her kommer det fram hvordan det er et slags spill, som også har preg av kamp, mellom markedsfører og forbrukere, og hvor markedsfører er den sterke part. Å lese boka vil gjøre både de som jobber med markedsføring og de som utsettes for markedsføring bedre rustet for striden.

En mann står med en bok i hendene, i en travel gate der det går mange mennesker rundt

Karl-Fredrik Tangen med boken «Markedsføring og forbrukerne».

Et relevant tema for alle

Tangen forteller at hans interesse for tematikken stammer fra da han begynte i reklamebyrå i 2000. Interessen videreutviklet seg av arbeid i feltet og av faglig kamp om hvordan markedsføringsarbeid bør drives. Han påpeker også at lesing av tekster om samfunnet, livsstil, markedsføring og kapitalisme, samt undervisning av studenter har vært drivere av interessen.

– Vi kommer i boka inn på hvordan markedsføring er noe alle på ulike måter er interessert i, og må forholde seg til. Mange ved at de tar avstand og misliker «markedsføring». Alle må kjøpe varer, eksponeres for reklame og blir forsøkt solgt til. Mange av oss må på et eller annet vis selge seg eller noe. Et institutt som SIFO må for eksempel skaffe forskningsoppdrag, og på Høyskolen Kristiania må vi skaffe studenter. Det er derfor vanskelig å ikke være opptatt av dette.

Innlegget Hva gjør markedsføring med mennesker og samfunn? dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Galskap til Hollywood

$
0
0
Tre menn I dress og solbriller, smiler og holder rundt hverandre.

Gutta bak «Maniac» sammen med Dekan på avdeling for Film, TV og spill, Leif Holst Jensen 

Idéen til serien vokste frem i løpet av studietiden til Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige, og piloten til serien ble eksamensoppgaven deres.

“Maniac” er historien om Espen, en mann som lever det gode liv – i sitt eget hode. Vi følger ham gjennom grenseløs moro, i en hverdag der hver dag er en fest. I virkeligheten er Espen en pasient ved en psykiatrisk avdeling. Espen spilles av medforfatter Espen PA Lervaag, som til daglig får utløp for sin egen galskap i form av sprø innfall på Instagram (@espenpalervaag).

Manuset ble plukket opp av produksjonsselskapet Rubicon, og ble først lansert på strømmetjenesten TV2 Sumo i 2015.

Netflix-remake premiere 21. september

Rubicon står blant annet bak suksessen «Lilyhammer» og har derfor kontakter i USA. Denne våren ble det klart at tv-serien blir en Netflix-serie, med produksjonsselskapet bak blant annet “True Detective” og “The Revenant”, samt regissør Cary Joji Frukunaga. De kjente skuespillerne Jonah Hill og Emma Stone får hovedrollene. Premieredatoen er satt til 21. september.

– Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er veldig stolt over å være ett av hodene bak serien, og jeg synes den nye traileren ser over snittet bra ut, forteller Espen til Dagbladet.

Studiemiljøet avgjørende

– Studiemiljøet på skolen var avgjørende for at vi fikk laget piloten. Vi fikk hjelp av flere medstudenter fra andre studier på foto, klipp og scenografi. Og skolen la til rette for at vi fikk bruke piloten som avsluttende eksamen. Det er vel sjelden en eksamen har gitt så målbar avkastning, sier manusforfatter Håkon Bast Mossige.

Det er vel sjelden en eksamen har gitt så målbar avkastning.

– Skolen er full av ressurser, som man må vite å benytte seg av. Det er vårt beste tips til de nåværende studentene, sier Håkon som gikk på tekst og skribent sammen med Espen.

Innlegget Galskap til Hollywood dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Motivasjon i studiehverdagen

$
0
0

For oss studenter er det viktig å forbli motiverte gjennom studietiden, for vi vet alle at dersom motivasjonen er på topp går arbeidet mye enklere. Men hva med de dagene da man ikke klarer å finne motivasjonen?

Tenk globalt

Skyv det negative til side og finn din motivasjon

Gjør deg selv stolt!

10 ting å fortelle deg selv når du ikke har motivasjon til å jobbe/studere:

  1. Du er heldig og privilegert som har tilgang til mer eller mindre uendelig med kunnskap og du burde av den grunn sette pris på det.
  2. Vær et av de menneskene som legger usikkerheten sin til side og gå inn for å oppnå suksess.
  3. Du kommer til å vite hva du skal gjøre når du starter. Ideer kommer aldri fra passivitet og latskap.
  4. Det er ikke meningen at det skal være lett. Ingenting som er bra er lett.
  5. På et punkt i livet har vi alle følt litt frykt, spesielt når vi starter med noe nytt. Så lenge det ikke kommer i veien for muligheter her i livet så er frykt er sunn menneskelig følelse. «Everything you want is on the other side of fear» sa en gang George Adair.
  6. Feil forekommer, og du lykkes sjelden på første forsøk. Hver eneste feil vi gjør vil derfor øke sjansen for suksess.
  7. La prosessen bli resultatet. Med andre ord; fokuser på prosessen og på det lange løpet, ikke bare på resultatet.
  8. I noen anledninger føler du kanskje at du aldri vil finne noe å bruke din tankegang og dine ferdigheter til. Men fortsett å invester i det som betyr noe for deg, aldri gi opp. Plutselig finner du din vei.
  9. Tillat deg selv å tenke globalt. Du har rett til å ha dristige drømmer.
  10. Gjør deg selv stolt!

FEAR

Nå er det bare å starte …

Kom deg opp av sofaen/senga. Sett opp håret (nå sikter jeg selvfølgelig kun til de av oss med langt hår). Rydd pulten. Og studer!

studietid på biblioteket

Husk:

Fremtiden avhenger av hva du gjør i dag, så det er bare å finne frem til hva som trigger din motivasjon.

Innlegget Motivasjon i studiehverdagen dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Praktiske apper for studenter

$
0
0

Daglig bruker vi timer til å sveipe på mobilen og ulike apper. Men nå har det seg sånn at alt trenger ikke handle om Instagram, Twitter eller Facebook. Du kan faktisk også finne utallige apper som kan hjelpe deg i hverdagen.

iPhone og apper

Eksempel: Du er hjemme hos familien. Kanskje du er på helgebesøk, at du har ferie eller kanskje du fortsatt bor hjemme, ikke vet jeg. Uansett hvilken situasjon du er i, så er jeg ganske sikker på at du har hørt ett eller flere familiemedlemmer si: «legg vekk den mobilen litt, du sitter jo og trykker på den hele tiden. Hva er det som er så spennende der da?!?» (Ja pappa, jeg sikter spesielt til deg her).

Finn veien

Rekk opp hånda alle de som har tatt metro/trikk/buss motsatt vei av den retningen du burde, gått av på feil stopp osv osv. Jeg regner med at dere alle kjenner dere litt igjen i dette problemet. Spesielt hvis dere er nye i byen. Så first thing first; last ned en app som gir deg oversikt over ruter for kollektiv trafikk, hvor du kan kjøpe billetter og lignende. Personlig bruker jeg UrbanStep og TMB Map, detter er selvfølgelig apper som gjelder i Barcelona. Men slapp av, jeg har allerede sjekket opp hvilken apper dere som studerer hjemme i Norge må laste ned:

Bilde av iPhone med app UrbanStep i Barcelona

I Barcelona bruker jeg apper som UrbanStep og TMB Map til å komme meg rundt. Om du ønsker mer info om Barcelona kan du trykke på bildet.

Mattilbud

Trenger jeg egentlig si noe mer? Det er ikke akkurat en hemmelighet at de fleste av oss studenter ikke er styrtrike, så da kan noen gode tilbud her og der gjøre hverdagen litt enklere for oss. Appen Mattilbud gir deg full oversikt over dagligvarekjedene og tilbudene de har.

Notater til en hver tid

Personlig er jeg er glad i å skrive ned notater for hånd da jeg ofte føler at jeg husker mer. Men når eksamensperioden nærmer seg er det greit å ha alt av notater samlet for å få litt mer orden. Tidligere hadde jeg notater spredd rundt i ulike word dokumenter og i skrivebøker, men det var frem til jeg kom over Office OneNote. Her kan du på en enkel måte samle alt av notater, bilder, lydfiler osv. OneNote fungerer like godt på mobil som på pc, noe som gjør det enkelt å ha notatene med seg til en hver tid.

OneNote til mobil og PC

Med OneNote har du alltid notatene med deg.

Andre praktiske apper:

Trenger du å skanne noe, men kun har mobilen i nærhet så er Office Lenset supert alternativ.

Kanskje du tar fag der du har bruk for kalkulator, og du en dag til din store fortvilelse glemmer kalkulatoren hjemme, slapp av Calculator redder dagen.

Trykker du litt for ofte på slumre knappen? Test ut Alarmy. De har på et tidspunkt kalt seg selv verdens mest irriterende vekkeklokke. Du bestemmer på forhånd ulike oppgaver som må utføres for at alarmen skal slå seg av. Dette kan for eks være å løse et matteproblem eller gå til andre enden av huset for å ta bilde av vasken eller ytterdøren. Om du skulle trenger flere tips til hvordan du på best mulig måte kan starte dagen, så kan du lese om det her.

Hold styr på utgiftene i kollektivet med Settle Up – du trenger aldri være usikker på hvem som har lagt ut for hva lenger.

Sist men ikke minst, Ølpris. Som student blir det noen turer på byen og det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at ølprisene i Norge er skyhøye. sjekk ut appen, kanskje du får noen gode overraskelser.

Har du noen apper som gjør studiehverdagen din enklere?

Innlegget Praktiske apper for studenter dukket først opp på Høyskolen Kristiania.

Viewing all 826 articles
Browse latest View live